Sūnām Stop - līdzeklis pret sūnām un aļģēm

Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar

Mēness fāze

CURRENT MOON

Partneri

Reklāmkarogs
Dārzs un vide
Dārzu un apstādījumu projektēšana ierīkošana un kopšana

ĶNUP
Ķekavas novada uzņēmēju padome

Mārupes uzņēmēji
Biedrība "Mārupes uzņēmēji"

FACEBOOK

Tiešsaitē?

Šobrīd klātienē ir 1577 viesi 

free counters

Fiskars Go Breakfast

Linda Tellgrena, Anna Panna un Signe Meirāne pagatavo brokastis ar jauno Fiskars Go Breakfast

Kopš pērnā gada Fiskars piedāvā Go koncepta sērijas, kas apvieno virtuves piederumus, īpaši noderīgus kāda konkrēta veida maltītes pagatavošanai. Līdz šim patērētāji Latvijā tika iepazīstināti ar Fiskars Go Pasta un Go Salad virtuves piederumu klāstu, savukārt no 1. oktobra nāks klajā Go Breakfast sērija. Pirms tā ir pieejama veikalos, aicinājām kulinārijas ekspertes Lindu Tellgrenu, Annu Birmani un Signi Meirāni izmēģināt jaunos piederumus, pagatavojot savas lieliskās rudens brokastis.

Go Breakfast sērijas pamatā ir Fiskars klasiskie Functional Form virtuves piederumi, kas 2014. gadā tika pilnveidoti. Visi sērijas piederumi lieliski papildina viens otru, bet to vienotais vizuālais tēls ievieš virtuvē īpašu kārtības atmosfēru. Go Breakfast piederumu klāstā ietilpst dažāda veida naži, tostarp, maizes, brokastu, cietā, mīkstā siera un krēmsiera, mizotājs, citrusaugļu sulas spiede, olu griezējs, sviesta uzglabāšanas trauks, ābolu sadalītājs, maizes nazis ar griešanas dēlīti un kafijas/tējas prese.

Go Breakfast virtuves piederumu klāsts Latvijā būs pieejams no rītdienas, 1.oktobra. Visos Rimi Hypermarket lielveikalos Go Breakfast produkti būs izvietoti atsevišķos Fiskars stendos un pieejami par īpaši izdevīgu akcijas cenu.

Kulinārā bloga “Lindas Virtuve” autore Linda Tellgrena rudens rītus aicina padarīt siltākus un saulainākus, pagatavojot sāļos un saldos pildītos kruasānus.

Sāļajam variantam par pamatu izvēlies kruasānus ar sēkļiņām, pārgriez tos ar nazi uz pusēm un pildi tos pēc savas gaumes:

Kruasāns ar mārrutku krēmsieru un žāvētu šķiņķi
Sajauc krēmsieru ar rīvētiem mārrutkiem, smērē to uz pamatnes, virsū liekot žāvētu šķinķi un plāni grieztas marinēta gurķa šķēles.

Kruasāns ar vistas fileju un karamelizētiem sīpoliem
Kruasāna pamatni pārsmērē ar krēmsieru, pa virsu liec ceptu vistas fileju un karamelizētus sīpolus.

Kruasāns ar vārītu olu un avokado
Avokado mīkstumu saspaida ar dakšiņu, pievieno nedaudz sāls un šķipsniņu čili pārslu, smērē uz kruasāna pamata, pa virsu liekot šķēlēs grieztu olu.

Kruasāns ar kazas sieru
Uz kruasāna pamatnes uzsmērē kaltētu tomātu pesto, pa virsu liec kazas siera šķēlītes, pāri pārsmērē tējkaroti šķidra medus.

Kruasāns ar kamambēru
Kruasāna pamatnei pārsmērē sviestu un lāceņu ievārījumu, pa virsu liek kamambēra šķēles.

Saldajam variantam izvēlies klasiskos sviesta kruasānus, pārgriez tos ar nazi uz pusēm un izvēlies pildījumu pēc savas gaumes:

Klasiskais franču kruasāns
Uz pamatnes smērē sviesta kārtiņu, tam pāri - apelsīnu marmelādi.

Karameles kruasāns
Pamatnei plānā kārtiņā pārsmērē krēmsieru, tam pa virsu kārto šķēlēs sagrieztu ābolu, kam pārsmērē karameļu mērci.

Kruasāns sicīliešu gaumē
Starp abām kruasāna pusītēm iesmērē nedaudz atlaidušos saldējumu.
Kruasāns amerikāņu gaumē
Uz kruasāna pamatnes uzsmērē zemesriekstu sviestu, tam pa virsu - brūkleņu ievārījumu.

Vairāk bilžu pieejams šeit: https://failiem.lv/u/4e659cve#_

Kūku meistare Anna Birmane jeb Anna Panna piedāvā brokastis sākt ar gardu kišu ar vīģēm.

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai: 360g miltu, 180g sviesta (istabas temp.), 4 olas dzeltenumi, šķipsna sāls, 2 tējkarotes cukura, 3-4 ēdamkar. auksta ūdens.

Lai pagatavotu smilšu mīklu, sviestu sajauc kopā ar sāli un cukuru. To var darīt ar koka karoti vai izmantojot ēdiena kombainu. Kad garšas iejauktas, pievieno miltus, olas dzeltenumus un vēsu ūdeni. Mazliet sablenderē, līdz izveidojas viendabīga konsistence. Mīklu turpina mīcīt ar rokām. Mērķis ir iegūt viendabīgu, nedrūpošu masu. Tas aizņem ap 2 min. Pēc tam mīklu ietin pārtikas plēvē un liek atpūsties ledusskapī vismaz uz 1h.

Pildījumam: 1 šalotes sīpols, sauja ķiršu tomātu, 4 vīģes, 50g cietā siera, 250g saldā krējuma, 4 olas, 1 olas baltums, vītināta gaļa (ja ir vēlme).

Pagatavo pildījumu. Sīpolu sagriez smalkās ripiņās, tomātus – daiviņās, vīģes – šķēlītēs. Sieru sagriez plānās šķēlītēs. Bļodā sakuļ kopā olas, saldo krējumu un pievieno kārtīgi sāls šķipsnu.

Pēc 1h smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. Tortes formu (26-28cm) iesmērē ar sviestu un iesijā tajā nedaudz miltu (max 1 ēd.kar.). Tajā klāj iekšā mīklu. Ar pirkstiem vai mīklas gabaliņu rūpīgi piespiež mīklu pie formas maliņām. Izmantojot asu nazi, līdz ar veidnes malām, nogriež lieko mīklu.  Ar silikona otiņu mīklu nosmērē ar nedaudz saputotu olas baltumu. Tas aizsargās mīklu, lai tā nekļūtu slapja.

Krāsni sakarsē 190 grādus karstu. Sagatavotajā pamatnē izkārto sagrieztās sastāvdaļas - vīģes, tomātus, sieru un sīpolu. Pa virsu lej olu masu. Formu liec sakarsētā krāsnī un cep 30-40 min. Pēc cepšanas mazliet atdzesē.

Vairāk bilžu pieejams šeit: https://failiem.lv/u/eavvpkwv#_

Kulinārijas eksperte Signe Meirāne brokastīs iepriecina mājiniekus ar sodas maizi ar sieru, valriekstiem un vīģēm.

Sastāvdaļas

180 g augstākā labuma kviešu miltu, 80 g pilngraudu miltu, 1,5 tējk. sodas, 1/2 tējk. smalkā jūras sāls, 1 tējk. brūnā cukura, 70 g mīkstu žāvēto vīģu, (kauliņi izņemti, sagrieztas gabaliņos), 40 g valriekstu (rupji sakapāti), 100 g svaigā kazas piena siera (sagriezts gabaliņos, var izmantot „Līcīši” sieru eļļā vai arī brinzu vai fetas sieru), 250 g paniņu, rupjais jūras sāls pēc garšas, svaigi malti Tellicherry pipari pēc garšas.

Pagatavošana
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru. Bļodā liec abu veidu miltus, sodu, smalko sāli, cukuru, vīģes, valriekstus un sieru. Pievieno paniņas un samīci mīklu. Izveido mīklas bumbu, liec uz pannas, virspusē iegriez 1,5 cm dziļus iegriezumus, uzber rupjo sāli un piparus. Liec krāsnī cepties uz 35 minūtēm. Kad maizīte gatava, izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz.

Vairāk bilžu pieejams šeit: https://failiem.lv/u/ntaq4c46#_

Papildu informācijai:

Anita Bautre

Fiskars konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos

Tālr. 67240571

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Pēdējās izmaiņas: Svētdiena, 09 oktobris 2016 16:08
 

Komentāri  

 
0 #1 Līga no Rīgas 2016-10-21 08:59
Paldies Lindai, Annai un Signei! Meitenes, jūs esat burvīgas! Bildes tiešām iespaido, siekalas līdz zemei. :)
Citēt
 

Pievienot komentāru


Aizsardzības kods
Atjaunināt

Reklāma










on-line.lv Яндекс.Метрика
Vides dizains created with Vides Dizains.